Hendrick Hamel Art Company
Hamel historie Hamel products Book Productions Contact Home Hamel Foundation

Bestel Formulier

Meer informatie

Gorinchem, “dan leeft een stad”
Flexicover, 20,8 x 14,8 cm
Prijs € 15,00, incl. BTW en excl. verzendkosten

Dit rijk geïllustreerde boekje toont Gorinchem niet alleen als een prettige stad om te wonen en te werken, maar ook als een bruisend regionaal centrum, waar liefhebbers van cultuur, natuur, historie, winkels, watersport, of eenvoudig gezelligheid in hun element zijn.

meer informatie

Meer informatie

Vught; “Het Aanzicht”
Hardcover, 15,0 x 21,5 cm
Prijs € 19,75, incl. BTW en excl. verzendkosten

De door Vughtenaar Ton Wagenaars in het Brabants Dagblad geschreven verhalen over Vught zijn gebundeld in het boek “Het Aanzicht”. Het boek “Het Aanzicht” telt meer dan tachtig items over Vught. Alle verhalen zijn, inclusief vele foto’s in zwart-wit, opgemaakt over 2 pagina’s. Deze verhalen zijn eerder gepubliceerd in het Brabants Dagblad.

meer informatie

Uitverkocht

Meer informatie

Wie heeft het Klassenboek, deel 2
Hardcover, 12,6 x 20,6 cm
Prijs € 9,90, incl. BTW en excl. verzendkosten

De geboren en getogen Vughtenaar Ton Wagenaars (1949) is al bijna 35 jaar werkzaam in het onderwijs, de laatste jaren op het Bossche Sint-Janslyceum als leraar Nederlands en geschiedenis. Daarnaast is hij freelance journalist en columnist. Zijn columns in OMOlogie, het lijfblad van ‘Ons Middelbaar Onderwijs’ in Tilburg, werden in 2001 voor het eerst gebundeld in ‘Wie heeft het klassenboek’. Deze tweede bundel bevat opnieuw zijn spitse, amusante, soms ontroerende, maar bovenal herkenbare observaties uit het middelbaar onderwijs.

meer informatie

Meer informatie

Hamel’s Journael
Flexicover, 15,0 x 22,4 cm
Prijs € 9,90, incl. BTW en excl. verzendkosten

Hamel wist met zeven metgezellen in 1666 te ontvluchten en schreef op Decima (Japan) een ‘Journael’ over hun lotgevallen en over het land Korea. Deze beklemmende reportage wordt na bijna drieënhalve eeuw nu in een moderne vertaling opnieuw uitgegeven, inclusief een beschrijving van de Stad waar de wortels van Hendrick Hamel lagen: Gorinchem.

meer informatie

Meer informatie

Het verlangen (Desire)
Flexicover, 16,9 x 23,8 cm
Prijs € 9,90, incl. BTW en excl. verzendkosten

Deze catalogus met daarin het thematisch werk van de Gorcumse en later Amsterdamse kunstschilder Johannes van Vugt bevat zijn reeks schilderijen gewijd aan Hendrick Hamel. De droom van de jonge Hamel was de zee. Geen vreemde wens, maar een keuze die de wens naar een avontuurlijk leven inhield. Inmiddels kunnen we concluderen dat hij een heel bijzonder avontuur heeft beleefd.

meer informatie

Meer informatie

Ontmoeting (Encounter)
Flexicover, 17,9 x 17,9 cm
Prijs € 9,90, incl. BTW en excl. verzendkosten

Het boekje “Ontmoeting” drukt de ontmoeting uit van verleden en heden in Korea en Gorinchem, is een registratie van het project van Cho in de Lingehaven van Gorinchem en toont enkele van Cho’s kunstwerken, waarin geschiedenis een nieuwe vorm krijgt en wordt geplaatst in een nieuwe context zonder valse romantisering.

meer informatie

Meer informatie

Wat van waarden is
Hardcover, 21,2 x 30,0 cm
Prijs € 39,90, incl. BTW en excl. verzendkosten

Dit kookboek is voor de verwende kookliefhebber. Het volgt zes seizoenen: winter, lente, asperge, zomer, herfst, wild. De recepturen binnen de seizoenen zijn ingedeeld naar voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Voorgerechten kunnen ook uitstekend als hoofdgerecht dienen. Verder zijn als toegift recepten voor koekjes opgenomen.

meer informatie